Dil Seçenekleri
Ceylin Soft Newmedia Products
Ceylin Soft Ayraç Ana Sayfa
Ceylin Soft Ayraç
Hizmetler
Ceylin Soft Ayraç
Ürünler
Ceylin Soft Ayraç
Referanslar
Ceylin Soft Ayraç
Kampanyalar
Ön Teklif İstek Formu
Hizmetler
Özel Yazılım / Geliştirme
Web Tasarımı
E-Ticaret Yazılımı
Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)
Grafik tasarım
Logo Tasarımı
İnteraktif Cd Tasarımı
Bilgisayar Satışı / Teknik Servis
Katalog Tasarımı
3D Modelleme / Animasyon
Tanıtım Filmi / Tasarımı
Web Programlama
Domain / Host Hizmetleri
Bakım / Güncelleme
Flash Banner Tasarımı
Broşür Tasarımı
Etiket Tasarımı
Reklam / Tanıtım
Afiş Tasarımı
Fotoğraf Çekimi
Kurumsal Kimlik
Google Adwords
E-Bülten Tasarımı
Toplu E-Mail Gönderimi
Flash Oyun Yazılımı
Panoroman Çekim
Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)

Web 2.0 çağında websitesi kavramı da farklı bir boyut kazandı. Eskiden ziyaretçiler web dizinlerinden siteleri bulup geliyorlardı, dolayısıyla ilk karşılaştıkları sayfa ana sayfaydı. Bundan dolayı da ana sayfanın tasarımı diğerlerine göre daha özenli yapılırdı, hatta siteye girmeden önce bir flash intro yeralırdı.

Fakat şimdilerde herkes internette bir şeyler arıyor ve arama motorlarının karşısına getirdiği sonuçlardan ortalama ilk 10 tanesini yan yana açıp inceliyor. Diğerlerine neredeyse hiç bakmıyor. Arama moturunun getirdiği sonuçlar ise, sitelerin ana sayfaları değil, herhangi bir sayfası olabiliyor.

Peki o zaman nasıl bir strateji izlenmeli ki ziyaretçiler arama yaptıklarında web sitesinin amaçlanan sayfasına konsunlar? Bu işi şansa bırakmamak için web sitesinde sadece insan ziyaretçileri değil, arama motorlarının robot ziyaretçileri de düşünülmelidir. Acaba bu robotların web sitesini bulması ve daha üst sıralarda göstermesi için hangi stratejiler uygulanmalıdır?

Arama motoru optimizasyonu’nun TEK amacı, sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü arttırmak, ve bunun sonucunda siteye DAHA ÇOK TRAFİK çekmektir. Arama motoru optimizasyonu’nun başarısı, sadece hangi kelimenin kaçıncı sırada çıktığına bakarak DEĞERLENDİRİLMEZ. Sıralama bilgileri sadece bir göstergedir, esas bakılması gereken TOPLAM olarak arama motorlarından siteye gelen trafiktir.

Arama motoru optimizasyonu, sürekli yapılması gereken bir işlemdir. (A process not a project).
Başarı değerlendirmesi için rakip analizi (competitive analysis) yapılabilir ve rakiplere göre kendi başarı oranınız belirlenebilir. Bu demektir ki, arama motoru optimizasyonu’nda başarı TRAFİK ANALİZİ ve RAKİP ANALİZİ yaparak en doğru şekilde değerlendirilebilir.

Arama motorları için hazırlanan kelime listeleri ne kadar uğraş verilse de limitli olacaktır. Örneğin bir projede kullandığımız liste yaklaşik 50 kelimedir, fakat o siteye SEO sayesinde Google’dan Nisan 2009 ayında tam 12,936 anahtar kelime üzerinden trafik gelmiştir.

Hiçbir site, hiçbir zaman her istediği kelime için 1 numara olamaz. Doğru beklentilerle yola çıkmak daha başarılı ve sağlıklı sonuçların alınmasına yol açacaktır. Hedeflenen anahtar kelime sayısı arttıkça ve o kelimeler için spesifik çalışmalar yapıldıkça, diğer kelimeler üzerinde genel olarak NEGATİF bir etki oluşma ihtimali artar. Bunun nedeni her eklenen yeni anahtar kelime ile, arama motorlarının sitelere atadığı “konu konsantrasyonu” ve PageRank değerinin DILUTE (seyreltmek) olmasıdır. Bu yüzden gereksiz kelimeler için çalışma yapmak, daha önemli kelimelerin başarısını ters yönde etkileyebilir.

Sadece birkaç kelime üzerinde yapılan bir çalışmanın vereceği sonuçlar, çok fazla kelime kullanılarak yapılan çalışmalardan farklı sonuçlar doğuracaktır. Sadece bir kelime için 1ci sıraya yükselmek için çalışma yapmak mümkündür, ancak 20 kelimenin 20’si için de 1ci sıraya yükselmek genel anlamda İMKANSIZA YAKINDIR.

Arama motoru optimizasyonu projelerinde yapılan değişikliklerin etkilerini tam olarak görmek için, mevcut siteler üzerinde yapılan HER değişiklikten sonra yaklaşık 3 hafta beklemek ve daha sonra değerlendirme yapmak gerekir. Bu süre, henüz Google’ın Sandbox’undan çıkmamış, yeterince PageRank değeri toplamamış yepyeni siteler için çok daha uzun, 2 - 3 ay civarındadır. Daha erken yapılan değerlendirmeler ‘prematüre’ olma riski ile karşılaşır.

Arama motorlarında sonuçlar DEVAMLI olarak değişecektir. Bunu önlemek mümkün degildir. Bunun nedenleri başlıca aşağıdakilerdir:

1- Google ve diğer arama motorlarının algoritmalarındaki değişiklikler.
2- Diğer sitelerin yaptığı değişiklikler.
3- Arama motorlarının yeni taramalarının sonuçlara yansıması
4- Kendi siteniz üzerinde yaptığınız değişikler.

Yukarıda görüldüğü gibi, aslında arama motoru optimizasyonu yaparken toplam 4 etkenden sadece 1 tanesi sizin kontrolünüz altındadır. Bu yüzden kontrolünüz altında olmayan 3 ektenin hangi etkileri yarattığını devamlı takip edip anlamanız, genel anlamda başarılı olmanız için son derece önemlidir.

Birçok parametreye bağlı ve zamanla değişen bu stratejilere kafa yorulmasına gerek yok, çünkü Ceylin Soft var!

Hakkımızda
Ceylin Soft Ayraç Markalarımız
Ceylin Soft Ayraç
Gizlilik
Ceylin Soft Ayraç
İletişim
Ceylin Soft Danışma Hattı
Danışma Hattı (0224) 242 4949
Ceylin Soft Canlı Destek
Copyright © 2003-2024 Ceylin Soft