Dil Seçenekleri
Ceylin Soft Newmedia Products
Ceylin Soft Ayraç Ana Sayfa
Ceylin Soft Ayraç
Hizmetler
Ceylin Soft Ayraç
Ürünler
Ceylin Soft Ayraç
Referanslar
Ceylin Soft Ayraç
Kampanyalar
Ön Teklif İstek Formu
Hizmetler
Özel Yazılım / Geliştirme
Web Tasarımı
E-Ticaret Yazılımı
Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)
Grafik tasarım
Logo Tasarımı
İnteraktif Cd Tasarımı
Bilgisayar Satışı / Teknik Servis
Katalog Tasarımı
3D Modelleme / Animasyon
Tanıtım Filmi / Tasarımı
Web Programlama
Domain / Host Hizmetleri
Bakım / Güncelleme
Flash Banner Tasarımı
Broşür Tasarımı
Etiket Tasarımı
Reklam / Tanıtım
Afiş Tasarımı
Fotoğraf Çekimi
Kurumsal Kimlik
Google Adwords
E-Bülten Tasarımı
Toplu E-Mail Gönderimi
Flash Oyun Yazılımı
Panoroman Çekim
E-Ticaret Yazılımı

Ceylin Soft web uygulamalarından biride e-ticarettir. E-ticaret direkt satış yapma amaçlı web sitelerine verilen isimdir. Satış konusu ille de ürün olmak zorunda değildir. Her hangi bir hizmette eğer belli bir paket yapısı oluşturulabiliyorsa e-ticaretini yapmak mümkündür.

Bizim için e-ticaret bir web programlama projesidir. Burada amaç ürün veya hizmet satışıdır. Normal projelerden farkı, banka kredi kartı, kargo (teslimat) gibi ekstra işler gerektiren prosedürleri olmasıdır. Site programlanması bittikten sonra ilk önce bu iş için anlaşma yapılan bankaya (sanal pos hizmetini veren) açılır. Bankanın ilgili birimleri yapılan siteyi inceler varsa değişiklik talepleri ile ilgili bir rapor hazırlarlar.

İstanbul Jazz Center dünyaca ünlü Jazz sanatçılarının sahne aldığı bir eğlence kulübüdür. istanbuljazz.com ise bu eğlence merkezinin online bilet satışının yapıldığı bir web sitesidir. Müşteriler bu site aracılığı ile sevdikleri sanatçıların etkinliklerinden haberdar olabiliyorlar. Siteden ayrıca sanatçıların resmi, biyografisi ve sanatçıya ait herhangi bir müzik mp3 player vasıtası ile kullanıcılara sunuluyor. Böylelikle satın alma öncesinde sanatçı ile ilgili detaylı bir bilgiye sahip olunabiliyor.

Sitenin kullanışlı ara yüzü sayesinde rezervasyon işlemi kısa bir sürede basitçe yapılabiliyor. Satın alma işlemine başlamadan önce "Rezervasyon İşlemi" ve "Hizmet Sözleşmesi" kullanıcıya gösteriliyor. Kullanıcı bu prosedürleri kabul ettiği takdirde satış aşamasına geçiliyor. Daha önceden kayıtlı ise "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" belirtilerek sisteme giriş yapılıyor. Değil ise "Yeni Üyelik" bölümünden üyelik tanımlaması yapılıyor. İlk olarak "Masa Seçimi", "Kişi Sayısı", "Öğrenci İndirimi" bölümleri kullanıcıya sunuluyor. Bu bölüm geçildikten sonra, kullanıcının seçimleri ve bilet ücreti gösteriliyor. Son olarak "Kredi Kartı" bilgileri girilerek satınalma işlemi tamamlanıyor ve bilet sistemden kullanıcıya mail olarak gönderiliyor.

Site ayrıca son teknoloji güvenlik sertifikalarını içeriyor ve müşterilerine güvence veriyor.

Sitenin ziyaretçilere görünen tarafının haricinde, site yöneticilerinin tüm bu bilgileri güncellemesi için kullanıcı dostu bir yönetim paneli vardır. Bu panel aracılığı ile yapılan güncellemeler anlık olarak site ziyaretçilerine sunulmaktadır.

E-ticaret sitesi kurgulanırken mutlaka kredi kartı kullanılacak diye bir kural yoktur.İstenirse havale veya farklı ödeme yöntemleri de kullanılabilir.Ayrıca isteğe göre yapılan satışlar istenilen muhasebe programına da (istenilen şartlar sağlanırsa) aktarılabilir.

Ceylin Soft'nın dikkat ettiği en önemli hususlardan biri e-ticaret sitesinin görsel tasarımının şık ve farklı olması, onu çok sayıdaki benzerlerinden daha üst bir konuma taşımasıdır. Ülkemizde her ne kadar çok sayıda e-ticaret sayfası olsa da genelde birbirlerine çok benzer ürünleri, çok benzer sayfalar ile satmaktadırlar. Durum böyle olunca da farklılaşma sadece ürünün fiyatında olmakta. Buda marjları düşürmektedir. Oysa daha özgün tasarımlarla, daha ayrıntılı sunuşlarla çok daha fazla çeşitte ürün (ortak fayda sağlama çerçevesinde) son kullanıcılara sunulmalıdır.

E-ticaret ile ilgili bahsedilmesi gereken bir başka unsur B2B (business to business) yeni dağıtıcının, ana bayicinin veya üreticinin bayilere satış yaptığı sitelerdir.

Örneğin; bir plastik firmasına ihtiyaçları doğrultusunda bir e-ticaret site yapısı kuruldu. Firma plastik bardak, tabak, v.b. ürünler satmaktadır. Sitede diğer e-ticaret sitelerine göre farklılık gösteren bölümlerden biri, üyeliğin bulunmamasıdır, çünkü firma yalnızca kendi bayilerine satış yapmaktadır. Tüm bayileri için gerekli kullanıcı adı ve şifre oluşturma işini firma kendisi yapıp bayilere iletmektedir. Bayi bu bilgiler ile online olup alışveriş yapabilmektedir. Sitenin bir başka farklı özelliği ise stok takibinin olmaması, ürün bilgisine stok adedi yazılmamasıdır, firma sipariş üzerine hızlı üretim yapmaktadır, bu nedenle stok bilgisine ihtiyaç duymamaktadır. Ayrıca ürünler adet üzerinden değil koli üzerinden satılmakta, koli içi adetleri belirtilmektedir.

Güvenlik
Ceylin Soft geniş bir teknoloji yelpazesinde sunduğu web programlama hizmetinin güvenliğini de gözeterek, sitenin saldırılara karşı korunmasını ve güvenle alışveriş yapılmasını garantiler.
Otomatik güvenlik açığı tarama hizmeti sunan yerler güvenlik açıklarını tespitte henüz yeterli değiller.

Hackersafe, qualys ve diğer otomatik güvenlik denetim servisleri mutlaka önemli, ek bir güvenlik sağlıyor, fakat şu an için sadece onlara güvenerek rahat uyumak mümkün değil.

Qualys veya hackersafe in yanında Webinspect, Appscan, Acunetix gibi otomatik web uygulama denetimi araçları da kullanılmalıdır.

Firma yöneticileri veya web uygulama geliştiricileri güvenliği kendi bilgilerine göre değerlendirmemelidir. Güvenlik denetimini otomatik araçların yanında bir de güvenlik uzmanlarına yaptırmalıdırlar.

HackerSafe Hizmeti
Dünyada bu sisteme üye binlerce e- ticaret sitesi ve kurumsal web sitesi, sürekli güvenlik denetimi yoluyla, güvenlik açığı veya tehdidi oluştuğu anda, çözümüyle birlikte haberdar ediliyor. Türkiye'de de çok sayıda e-ticaret sitesi ve kurumsal web sitesi bu hizmetten yararlanıyor. Böylece, tüketiciler için, her tür kişisel bilginin koruma altında olduğu 'güvenli' bir internet ortamı sağlanıyor. Bu hizmet aynı zamanda 70'den fazla ülkede Visa ve Mastercard gibi kuruluşların güvenlik standartlarıyla uyum sağlayan, lider marka olma özelliğini taşıyor.

Kişisel bilgilerin ve her tür verinin depolandığı internet sitelerinin, bu hizmetten yararlanmaları halinde, günlük güvenlik denetimleri devam edecek ve her tür güvenlik açığı anında tespit edilerek, çözümü de belirtilerek, bu siteler aktif olarak korunacaktır. Dünyanın en kapsamlı ve entegre internet güvenlik hizmeti, üstelik 365 gün 24 saat esası üzerinden, müşterilere sunulacaktır.

Hakkımızda
Ceylin Soft Ayraç Markalarımız
Ceylin Soft Ayraç
Gizlilik
Ceylin Soft Ayraç
İletişim
Ceylin Soft Danışma Hattı
Danışma Hattı (0224) 242 4949
Ceylin Soft Canlı Destek
Copyright © 2003-2024 Ceylin Soft