Dil Seçenekleri
Ceylin Soft Newmedia Products
Ceylin Soft Ayraç Ana Sayfa
Ceylin Soft Ayraç
Hizmetler
Ceylin Soft Ayraç
Ürünler
Ceylin Soft Ayraç
Referanslar
Ceylin Soft Ayraç
Kampanyalar
Ön Teklif İstek Formu
Hizmetler
Özel Yazılım / Geliştirme
Web Tasarımı
E-Ticaret Yazılımı
Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)
Grafik tasarım
Logo Tasarımı
İnteraktif Cd Tasarımı
Bilgisayar Satışı / Teknik Servis
Katalog Tasarımı
3D Modelleme / Animasyon
Tanıtım Filmi / Tasarımı
Web Programlama
Domain / Host Hizmetleri
Bakım / Güncelleme
Flash Banner Tasarımı
Broşür Tasarımı
Etiket Tasarımı
Reklam / Tanıtım
Afiş Tasarımı
Fotoğraf Çekimi
Kurumsal Kimlik
Google Adwords
E-Bülten Tasarımı
Toplu E-Mail Gönderimi
Flash Oyun Yazılımı
Panoroman Çekim
Logo Tasarımı

Firma, ürün, hizmet veya etkinlik isminin akılda kalıcılığının artırılması için tasarlanmış özgün simge Logo.

Görsel tasarım, iletişimin en etkili yöntemlerinden biridir. Ceylin Soft grafikerleri bu etkin iletişim yolunun önemini logo tasarımı konusunda gösterdiği özenle ortaya koyuyor. Özellikle bir kurumsal kimliğin en önemli parçası olduğunu bilerek logo tasarımı yapıyor.

Logo tasarımı fark yaratmak için önemlidir. Özellikle firma ve ürün logo tasarımları bulundukları sektörde öne çıkması için tasarlanır. Bir firmanın veya ürünün diğerlerinden önde görünebilmesi için öncelikle kolay algılanabilir, farklı, özgün ve akılda kalıcılığı yüksek olan bir logoya sahip olması gerekir. Bu logo aynı zamanda kurumun veya ürünün karakterini ve ait olduğu alana (sektöre) uygunluk kriterlerini yansıtmalıdır. Yanı sıra itici olmamalı ve muadillerini çağrıştırmamalıdır.

Bu yüzden konuyla ilgili araştırma ve ön hazırlık aşaması çok önemlidir. Öncelikle firma veya ürün hakkında, ardından sektör hakkında ve en son konu dahilinde daha önce yapılmış logo örnekleri araştırılmalıdır. Tüm bu hazırlıklardan sonra logo, işin uzmanı grafikerler tarafından tasarlanmalıdır. Ceylin Soft tüm bu kriterlerin yanı sıra müşterilerinin beğenilerini de dikkate alarak alanında başarılı logolara imza atmaktadır. Günümüz koşullarında teknik olanakların artmasıyla birlikte uygulama alanları da genişledi. Sanal ve gerçek dünyada uygulama teknikleri her geçen gün gelişirken, bu kadar önemli bir görsel simgenin de her alanda iyi görünmesini sağlamak gerekir. Ceylin Soft'nın logo tasarımı hizmeti tasarım bittikten sonra da devam etmektedir. Süreklilik ilkesi ile logo sahibine daha sonraki süreçlerde uygulama aşamalarında karşılaşabileceği her türlü zorlukta da yardımcı olmaktadır.

Ceylin Soft logo tasarımına başlamadan önce sektör ve firma hakkında bilgi toplar. 10-15 gün analiz ve taslak sürecinden sonra onaya gönderir daha sonra karşılıklı görüşmeler sonrasında gerekli ise değişiklik ve revizyonlar yapılır. Logo basıma ve dijital ortamlara uygun formatlarda teslim edilir.

Teslim edilecek dosya formatları
• Vektörel : Freehand (fh9, fh11), Illustrator (ai),
• Piksel esaslı: tiff, jpeg, gif (72 ve 300 dpi)
• PDF ve EPS

Teslim edilecek renk formatları
• Pantone
• CMYK - RGB

Logo tasarımı için önemli ayrıntılar

1. Sadelik
Bütün başarılı logoların en önemli ortak özellikleri sadelikleridir. İnsanları sade ve basit tasarımlar çeker çünkü verilmek isteneni kolayca anlayıp anımsayabilirler. Karmaşık ve kalabalık tasarımlar örneğin içinde ayrıntılı resimler barındıran logolar insanların dikkatini dağıtır.

2. Oranlar
Logo ebadıyla değil, oranlarıyla sabitlenmelidir. Logo kullanılacağı her alanda farklı ebatlarda kullanılacağından her ebatta iyi görünecek oranlara sahip olmalıdır. Örneğin bir kalemin üzerinde de aynı etkiyi korumalı, bir bina giydirmesi üzerinde de... Logonun oranlarıyla oynanması - genişletilip daraltılması veya çarpıtılması - tüm etkisini değiştirecek ve büyük olasılıkla çirkin görünmesine sebep olacaktır. Zaten bu tür problemlerle karşılaşılacağı düşünülerek logo tasarım aşamasında ne çok geniş ne de çok uzun olarak tasarlanmamalıdır.

3. Renk
En iyi bilinen logolar genellikle bir veya iki renk olarak tasarlanmışlardır. Çok az üçten fazla renk kullanılan iyi logo vardır. Fazla renk logoyu algılamayı zorlaştıracağından akılda kalıcılığı engelleyecektir. Az renk kullanılması uygulama maliyetlerini de düşüreceğinden sürekli avantaj sağlar.

4. Yazı Karakterleri
Logo yaparken çok çeşitli yazı karakter ve stil kullanılabilir. Ancak hem harf yapısı hem de yazı dengesi açısından bozuk olan logolar herkes tarafından fark edilmese de çok kötü etkiler yaratabilir. Tıpkı bir sokağın binalarının hem sağlamlığının hem de güzel ve birbiriyle uyumlu görünmesinin çok önemli olduğu gibi.

5. Uygulama
Logo tasarımı yapılırken unutulmaması gereken konulardan biri uygulamadır. Eğer bir logo farklı uygulama alanları hesaba katılmadan tasarlanırsa hem kullanımında çok büyük zorluklar yaşanabilir, hem de tutarlılık ilkesi çiğnenmiş olur. Uygulama alanları ve teknikleri düşünülmeden tasarlanan logolarda hem kalite bozulacak, hem farklı renk ve formlar kullanılmasının yolu açılmış olacak, hem de uygulama maliyetleri artacaktır.

6. Özgünlük
Logo, temsil ettiği firmayı, ürünü ve sektörü iyi anlatmalı ama aynı zamanda özgün olmalıdır. Bazı sektörlerde veya alanlarda yer etmiş sembol veya renkler vardır. Örneğin eczane logolarında kırmızı rengin, sağlık alanındaki logoların yılan figürünün, askeri kuruluşlarda kartal figürünün kullanılması gibi. Bu alanlarda bile bu klişeleşmiş semboller ve renklerin başka bir logoyu çağrıştırmayacak özellikte tasarlanması gerekir. Çünkü logo ne kadar hoşa giden bir tasarım da olsa eğer istenmeyen bir şeyi çağrıştırıyorsa iyi bir logo değildir.

Hakkımızda
Ceylin Soft Ayraç Markalarımız
Ceylin Soft Ayraç
Gizlilik
Ceylin Soft Ayraç
İletişim
Ceylin Soft Danışma Hattı
Danışma Hattı (0224) 242 4949
Ceylin Soft Canlı Destek
Copyright © 2003-2024 Ceylin Soft